BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE İLGİLİ ANTALYA ŞUBEMİZ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Antalya Şubemiz, düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla AKP Hükümetinin uyguladığı politikaları ve Büyükşehir Yasası’nda yapılan değişiklikleri protesto etti
Şube Başkanımız İlhan KARAKURT, “AKP’nin başkanlık ve padişahlık tutkusu var” dedi. Başkan İlhan KARAKURT yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçen Büyükşehir Belediyesi Kanunu değişikliklerine değinerek “Yapılmak istenenin demokrasinin beşiği sayılan yerel yönetimlerin sayısının azaltıp, merkezi otoritenin daha da güçlendirmek olduğunu kaydetti.
Mevcut 16 büyükşehir’in var olan sorunlarının çözülmeden 13 yeni büyükşehir kurulmasının yeni sorunları beraberinde getireceğini söyleyen KARAKURT, yapılan değişikliklerle, kapanacak olan belediye çalışanlarını hatırlatarak, “Kapanan belediye ve il özel idaresi çalışanlarına sürgün ve Ankara yolu gösterilmekte, ihtiyaç fazlası valilik tarafından belirlenirken sendikalar yok sayılmakta” diye konuştu.
KESK Antalya Şubeler Platformunun da destek verdiği basın açıklamasının sonunda Şube Başkanımız KARAKURT hükümetin yaptığı uygulamaları eleştirerek, “AKP Hükümeti yaptıklarıyla ve uygulamalarıyla başkanlık ve padişahlık tutkusunu ortaya koymakta. Ama biz birlik içinde mücadelemize devam edeceğiz. AKP’nin karanlığı ve barbarlığı karşısında eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelesiyle durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
a

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.